Facebook Twitter

Plattegrond/
fietsroute

Kunstwerken in Papendrecht weergeven op een grotere kaart

route1route2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download Routekaart Schatkamer Papendrecht West

Download Route 1

Download Route 2

 

De Schatkamer van Papendrecht “Volupté”, “De Levensboom”, “Engel op Zuilengalerij”….. Dit zijn enkele prikkelende titels van beelden die we kunnen bewonderen in de openbare ruimte van Papendrecht.
Samen met 11 andere beelden staan zij centraal in de kunstroute voor kinderen: ‘De Schatkamer van Papendrecht’. De kaart werd gerealiseerd door de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers in samenwerking met Cultuurcentrum ToBe en bureau Cultuurstorm.
Op 29 mei 2013 nam Mevrouw Joke Reuwer, wethouder cultuur in Papendrecht, de eerste routekaart voor Papendrecht West in ontvangst en kregen de scholen uit de wijk van de wethouder een set kaarten gratis voor een eerste culturele tocht met hun pupillen langs de beelden in hun wijk. Leerlingen van de basisschool De Viermaster woonden de officiële gelegenheid bij en verrichtten samen met de wethouder de openingshandeling.
De route laat kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar kennismaken met kunstwerken in de openbare ruimte. Een vrolijke kaart die hen meeneemt langs 14 bijzondere beelden in Papendrecht West. De kaart geeft achtergrondinformatie over de beelden en de kinderen kunnen aan de slag met vragen en opdrachten.
De routekaart met de opdrachten kunt u hierboven downloaden.

Niet alleen kinderen, ook volwassenen kunnen veel plezier beleven aan de kunstroute. De routekaarten zijn voor belangstellenden verkrijgbaar. U kunt de kaart aanvragen via vrienden@beeldenparkdrechtoevers.nl. Kosten: € 2,50.

Home Plattegrond/
fietsroute