Facebook Twitter

De Totempaal

(1971)
Hans Tieman
De Totempaal, gemaakt door Hans Tieman, bestaat uit een stapeling van bewerkte, wit gesausde betonblokken.

Over Hans Tieman (1921):
Hendricus Johannes Tieman (Den Haag, 15 augustus 1921 – Rotterdam, 18 januari 2001) was een Nederlandse beeldhouwer, keramist, tekenaar, glasschilder, monumentaal kunstenaar en vervaardiger van mozaïek.
Tieman volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij was een leerling van Oswald Wenckebach (beeldhouwen) en Frits Eschauzier (decoratieve kunst) aan de TH Delft, en was lid van Arti et Industriae in Den Haag, en de Vereniging van Beeldende Kunstenaars De Kring in Delft.
Van 1938 tot 1982 werkte Tieman als monumentaal kunstenaar op de afdeling Bouwaardewerk van de Koninklijke Delftse Aardewerkfabriek De Porceleyne Fles. Na de Tweede Wereldoorlog groeide deze afdeling sterk en nam zelf ontwerpers in dienst.
Tieman heeft keramiek ontworpen en geproduceerd voor talloze gebouwen in Nederland, maar ook bijvoorbeeld cloisonné tegels.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stond aan de Veerweg ter hoogte van de CSG De Lage Waard, maar is verplaatst omdat hij door het heftige  groen niet meer zichtbaar was en heeft nu een veel mooiere plek gevonden op de rotonde Westkil/Zuidkil.

vorig kunstwerk – volgend kunstwerk