Facebook Twitter

De Golf

(1993)
Eugène Terwindt
Voor het gemeentehuis stond De Golf, De Bank en De Staanders. Dit beeld gaf uitdrukking aan de ligging van Papendrecht aan de rivier en aan de dynamiek die daarmee gepaard gaat. Blauw glas staat symbool voor water en lucht. We zagen een golfbeweging en De Staanders die de boeg van een schip verbeelden. De gebogen vormen sloten aan op het lijnenspel in de hal van het gebouw. De blauwe Golf heeft iets weg van de leuning van een sofa, zodat de gebruikswaarde van het plateau, een bank om op te zitten, werd benadrukt.

Over Eugène Terwindt (1941):
Beeldend kunstenaar en monumentaal ontwerper Eugène Terwindt woont en werkt in Rozendaal. Hij studeerde van 1964 tot 1969 aan de Academie voor beeldende kunst en vormgeving (ArtEZ) te Arnhem (afdeling Monumentaal).
Een belangrijke inspiratiebron voor Terwindt in zowel de in opdracht gemaakte werken als de autonome, is de samenhang van relaties die bestaan tussen een landschap en de daarin aangebrachte ordening en voorwerpen. Natuur en cultuur, het gegroeide en het bedachte, actie en reactie; een eeuwige polariteit. Sinds tientallen jaren maakt Terwindt aquarellen en olieverf schilderijen die dit thema vanaf heel verschillende kanten benaderen. (www.eugeneterwindt.nl)

1a De Golf. de Bank en de Staanders, Eugene Terwindt

Markt 22

De Golf en de Bank zijn, met instemming van de kunstenaar, verwijderd bij de herinrichting van de Markt in 2016.

De Golf is in het voorjaar van 2019 tijdens de herinrichting van Den Briel daar geplaatst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den Briel

vorig kunstwerk – volgend kunstwerk

Home De Golf